Butik

 

Butik & turistservice i ett!

När du besöker oss är den det första du ser. Här kan du, likt vikingarna, upptäcka skatter från när och fjärran. Museibutiken är öppen under våra evenemang men kommer inom kort även att öppna för beställningar via postorder. Håll utkik här på vår hemsida!

Här hittar du också tillhörande kafédel där vi serverar kaffe, kakor, godis, läsk och glass från Engelholmsglass!

 

Här finns något för alla

Bland våra varor hittar du allt från roliga souvenirer & vackra replikor av historiska fynd. Gosedjur som gestaltar sagornas mytologiska varelser, varor för knopp och kropp, träsnidda fåglar och skålar eller varför inte köpa med sig en klassisk kylskåpsmagnet á la viking? Vill du istället pryda ditt hem eller dig själv med tidstrogna minnen finns vacker rekonstruerad keramik, smycken och järnsmidda klenoder. Och har du inte fått nog av vikingatid och vill veta mer finns det också mängder med spännande litteratur på hyllorna.

Vår butik och dess skatter skall helt enkelt upplevas själv!

Lokalproducerat hantverk & annat

I smedjan arbetar smeden hårt med användbara grejer till hemmet, våra textilexperter nålbinder vackra och värmande strumpor och i hugghuset producerades roliga brädspel för stora såväl som små.

I vår museibutik hittar du även vacker keramik från keramiker Ingalill Andersson i Barsebäck. När du nu ändå är i krokarna kan du ju passa på att besöka Keramikboden! Och tränger sig sötsuget på kan du köpa med dig god och helt närproducerad honung  från Morfars trädgård, bland annat från bina på vårt område.

Info Point - turistservice på plats!

VikingaTiders museibutik, som är en utav Kävlinge kommuns sex Info Point, samarbetar tillsammans med kommun för att nå ut med turistinformation och information om spännande evenemang till turister såväl som lokalbefolkning. 

Välkommen in och hämta gratis broschyrer och kartor. Vår personal hjälper dig med att hitta runt till kommunens alla besöksmål och sevärdheter.

Mer info om kommunens turistservice & de andra Info Points hittar du här!