Hyr lokal

Sigrids gård

Sigrids gård består av ett långhus, ett litet klinehus och sex bulhus, omgiven av ett naturskönt område. Långhuset har en eldstad och plats för upp till 60 sittplatser. Passa på att hyra en hel gård, med plats för både utomhusaktiviteter och mysiga tillställningar!

Långhuset på Sigrids gård är en rekonstruktion av mangårdsbyggnaden på en vikingatida gård från 900-talets Skåne. Hur vet vi då detta?  Otaliga arkeologiska utgrävningar i området har lämnat spår och information till oss. Det finns inga husrester kvar ovan mark från denna tid men mörka färgningar i marken och rester av trä och sten berättar mycket om konstruktion och storlek. Träkolsrester visar var eldstaden var belägen. I det stora huset bodde hela familjen, flera generationer, tillsammans med sina tjänare och slavar. Långhuset var också platsen för de stora festerna.

VikingaTider erbjuder ingen matservering eller uthyrning av servis för bokningar på Sigrids gård. Önskas detta rekommenderar vi att ni hyr vår gillehall.

Gillesalen Löddetofta

Vad kan man göra med ett stort vikingahus? Mycket! Hyr vår storslagna gillehall och skapa en tillställning utöver det vanliga. Vare sig det handlar om bröllop, 50-årsfest, företagskickoff, konferens eller något helt annat så kommer arrangemanget bli oförglömligt! Med sina 100 sittplatser och sin rymliga atmosfär är det bara fantasin som sätter gränser. Med sin fantastiska akustik är det dessutom den perfekta lokalen för olika kulturevenemang som exempelvis teater, utställningar och konserter.

Gillehallen är 8 meter hög, 8 meter bred och 25 meter lång. Den är byggd av grova, tjärade plankor, även kallat bulverk – en vanlig byggteknik i det vikingatida Skåne och Gotland.

Här finns gott om plats för mingel, dans och festligheter. Lokalen är stämningsfullt upplyst och inredd. Den erbjuder en kombination av moderna bekvämligheter och historisk atmosfär.

VikingaTider erbjuder matservering för bokningar i Löddetofta. Komplettera din fest med smaker och dofter i vikingatida gille-stuk!

Bokning

Vill du boka ett besök eller har frågor kring våra bokningsbara aktiviteter? Kontakta oss på telefon 046-70 62 10 eller via mejl till info@vikingatider.se
sv_SESwedish