Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arkeologidagen på VikingaTider

25 augusti, 2019 @ 11:00 - 16:00


VikingaTider firar Arkeologidagen med spännande aktiviteter. Vikingasommar är igång som vanligt på gården och vid parkeringen hålls loppis med allehanda skatter, se separata evenemang.

Under säsongen 2019 utforskar vi på VikingaTider livet vid Lödde å genom ett antal programpunkter på temat forntida fiske! Under årets upplaga av Arkeologidagen kommer du hos oss kunna se, och själv prova på, olika historiska hantverk så som tillverkning av nät, krokar och sänken, provsmaka fisk tillagad på förhistoriskt vis samt tillverka smycken av fiskben. Under dagen kommer även en kurs i fiskskinnsgarvning att hållas av Kursledare Karin Stålberg och deltagarna kommer att visa upp sina alster.

Kurs i Fiskskinnsgarvning: https://www.facebook.com/events/1550609261735704/

Utdrag från Riksantikvarieämbetets hemsida:
Intresset för historia och arkeologi är stort. För att sprida mer kunskap om våra fornlämningar och forntidsmiljöer är det viktigt att på ett begripligt sätt visa på arkeologins möjligheter. Genom Arkeologidagens olika aktiviteter runt om i landet kan du lära dig mer om vår förhistoria och om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Arkeologidagen är en nationell temadag runt om i hela Sverige.

Vad? – Arkeologidagen på VikingaTider
När? – kl 11-16, 25 augusti
Var? – VikingaTider, Ådalsvägen 18, Löddeköpinge
Kostar? – 50 kr för vuxna, 25 kr för barn.
Medlemmar i Medlemsklubben Megingjord 25 kr, barn går in gratis. Vill du också få rabatterat inträde på VikingaTiders aktiviteter under 2019? Bli medlem i vår medlemsklubb Megingjord – https://goo.gl/forms/udMX7mBM9LHfcmMg2

Välkomna!

Detaljer

Datum:
25 augusti, 2019
Tid:
11:00 - 16:00

Plats

Vikingatider i Löddeköpinge