Återkommande evenemang

För ytterligare, uppdaterad information med datum, tid och priser, se vårt kalendarium!

Historiska aktiviteter

Vikingasommar

VikingaTiders populära Vikingasommar, torsdag till söndag varje vecka under sommaren. Upplev vikingatiden som den kan ha varit för de allra flesta – prova hantverk, hjälp till med de dagliga sysslorna på gården och lär dig mer om en spännande brytningstid i Skandinavisk historia. Sagor och myter, liv och död, lek och allvar. Ett äventyr för hela familjen! Guidningar ges på svenska och engelska.

Vikingamarknaden Fröja Thing

En helg om året samlas handelsresande, hantverkare, vikingar och andra tillresta vid Lödde å för att handla, utbyta nyheter och umgås – precis som för 1000 år sedan. Då var Lödde å en viktig handelsled och en myllrande handelsplats lockade årligen människor från när och fjärran. VikingaTider bjuder dig på en tidsresa tillbaka till Skånes tidiga historia. Upplev musik, stämning och gemenskap i en autentisk och vacker miljö under vikingafestivalen Fröja Thing!
Ni kommer väl?

Fröja Thing 2020


Barn & unga

Sommarläger för 8-13 år – Orm och Ylva

Gör en tidsresa med oss och lev som en viking i tre dagar. Lär dig om runor, om gamla gudar och om hur livet kunde vara för 1000 år sedan. Vi utforskar historien tillsammans i vårt natursköna landskap, bland gårdsdjur och sprakande eldar. Lägret avslutas med ett hejdundrande gille för hela familjen.

Övriga evenemang

Tisdagsträffarna
– södra Sveriges största träff för motorentusiaster!

Varje tisdag under sommarhalvåret vallfärdar besökare, i alla åldrar, till skånska Löddeköpinge. Hos VikingaTider är du välkommen med eller utan eget entusiastfordon. Här hittar du allt med motor, utställare med specialerbjudanden, knallar med motorrelaterade prylar och en mängd härliga människor. Träffarna pågår mellan kl. 17.00-20.00, eller tills solen går ner.

Gör också ett besök i VikingaTiders museibutik som är fullpackad med prylar, framförallt med historisk anknytning. Entré till området och parkeringsavgiften är frivillig!

Olika krögare finns på plats och säljer mat.

Läs mer om Tisdagsträffarna här!

Bakluckeloppis

Två söndagar i månaden från maj till september arrangeras det bakluckloppis på VikingaTider. Kom och fynda bland massa spännande prylar eller bli av med dina egna och tjäna samtidigt en slant. Vår egna museibutik har dessutom öppet och säljer fika till en billig peng! Obegränsad med plats och tillgång till toaletter (även RWC).