Bokningsbara aktiviteter

Våra program och prislistor är för tillfället under omarbetning. Dessa publiceras i mitten av januari 2020.

Boka ett unikt evenemang hos VikingaTider! Välj en av våra bokningsbara aktiviteter eller kontakta oss med egna önskemål. Vi skräddarsyr mer än gärna ett program för just er! För mer information, priser och bokning kontakta oss via e-post info@vikingatider.se eller på telefon 046-70 62 10.

Hyr långhuset eller gillehallen

Letar du efter en annorlunda lokal till din fest? Oavsett om det rör sig om bröllop, 50årsgille eller företagskickoff har vi det du söker. I skenet av tända ljus och oljelampor, med värmen från den öppna elden och doften från den vikingatida festmåltiden skapas ett minne för livet! Långhuset har plats för 60 pers och gillehallen för 120 pers.


Förhistorisk matlagningskurs

Lär dig att laga mat med förhistoriska tekniker och råvaror! Under dagen lagar vi och äter en stadig måltid på vikingavis samt går igenom historien bakom utsökta rätter som fisk i kokgrop, skyr och Birkabröd. Under dagen ges även en gedigen guidning av en av våra kunniga pedagoger.Guidad visning

Under vikingatiden möts öst och väst, asatro och kristendom, landsbygd och stad, gammalt och nytt. Den här färgstarka och mångfacetterade delen av Skandinaviens spännande historia är det vi på VikingaTider vill berätta om. En guidad visning av området varar mellan 30 – 60 minuter. Lär er mer om hur livet var i Löddeköpinge för 1000 år sedan, hur landskapet har förändrats samt hur vi arbetar med att levandegöra Skånes tidiga historia. Visningen hålls på svenska eller engelska, och kan skräddarsys efter exempelvis intresseområde eller åldersgrupp.


Vikingatida barnkalas

Vill du fira din födelsedag som en riktig viking? Vi arrangerar barnkalas med lekar och sagor i vårt långhus! Programmet är 4 timmar långt. VikingaTider tillhandahåller grill att tillaga medhavd mat på.

Viking för en dag

Utmana dina vänner i 1000 år gamla lekar och tävlingar, laga en utsökt måltid i kokgrop, visa prov på din pricksäkerhet i bågskytte eller svettas i smedjan! Programmet passar perfekt för en kickoff, födelsedagsfest eller svensexa/möhippa och är 5 timmar långt.

När ni anländer får ni byta om till tidsenliga kläder och följa med en av våra kunniga guider runt vårt natursköna område för att lära er mer om livet för 1000 år sedan. Därefter kan ni välja mellan några av våra spännande aktiviteter – smide, bågskytte eller vikingatida lekar. Dagen avslutas med en stadig måltid som vi tillagar tillsammans på vikingavis och njuter av i vårt mäktiga långhus. Vår personal ser till att ni får en dag anpassad efter era behov och önskemål.


Sagor och myter

Kliv in i långhuset, sätt dig vid härden och låt dig förtrollas av sagor från förr. Vår sagoberättare tar er med på en spännande resa tillbaka till en tid fylld av gudar och gudinnor, hjältedåd och vardagsgnabb. VikingaTider bjuder på en värmande soppa och bröd. Programmet är 1 timme långt och kan även göras som ett uppsök hos kund. 

Våra program och prislistor är för tillfället under omarbetning. Dessa publiceras i mitten av januari 2020.

Comments are closed.